Υλικά

  • 700γρ. τσουρέκι
  • 200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 200 γρ. κουβερτούρα και 250 γρ. για την επικάλυψη
  • 100 γρ. σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
  • 300 γρ. βανίλια υποβρύχιο
  • 50 γρ. αποξηραμένα φρούτα
 

 

Εκτέλεση

Οι καριόκες είναι ένα γλυκό που το κάνω παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια μετά από κάθε Πάσχα ή Πρωτοχρονιά. Ο λόγος είναι πολύ απλός μας περισσεύουν πολλά τσουρέκια και βασιλόπιτες.

Βασικό συστατικό για της τέλειες καριόκες είναι το τσουρέκι ή η βασιλόπιτα. Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κέικ που δεν σας πέτυχε.

Τρίβουμε το τσουρέκι στον πολυκόφτη και το ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα. Ρίχνουμε τα χοντροκομένα καρύδια και ανακατεύουμε.

Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα προσθέτουμε και αυτά. Μπορείτε να βάλτε ότι αποξηραμένα φρούτα θέλετε και να τα ψιλοκόψετε.

Σε ξεχωριστές μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και  την βανίλια υποβρύχιο.

Μόλις λιώσουν τα προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού και ανακατεύεται γρήγορα με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με κορμό.

Βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζουμε 2 μεγάλα ομοιόμορφα μπαστούνια. Τοποθετούμε τα μπαστούνια στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξουν.

Μόλις σφίξουν τα κόβουμε σε φέτες του 1 εκατοστού και τα βουτάμε στην κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Τις αφήνουμε πάνω στην λαδόκολλα για να στεγνώσουν και μόλις δούμε ότι ακουμπάμε πάνω το δάχτυλο μας  στην κουβερτούρα και δεν αφήνει σημάδι  τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και  είναι έτοιμες να τις σερβίρουμε!

Το καλό με τις καριόκες είναι ότι διατηρούνται στο ψυγείο για μεγάλο διάστημα.

Ποιος ο λόγος να πετάξουμε το τσουρέκι ή την βασιλόπιτα που περίσσεψε  όταν μπορούμε να κάνουμε υπέροχες καριόκες!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit