Υλικά

  • 1/2 κιλό μέτρια ξερά φασόλια
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κούπα ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κούπα ψιλοκομένο σέλινο (την ρίζα και τα φύλλα)
  • 1 κούπα καρότα σε ροδέλες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά
  • λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε από βραδύς τα φασόλια να φουσκώσουν σε μπόλικο νερό για 8 ώρες περίπου.

Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό.

Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό αφήνουμε για 5′ και σουρώνουμε πάλι.

Βάζουμε πάλι τα φασόλια στην κατσαρόλα με 5 κούπες νερό και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30′ με μισάνοιχτο καπάκι.

Έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το καρότο και το σέλινο, το λεμόνι και το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 30′ με μισάνοιχτο καπάκι χαμηλώνοντας λίγο την θερμοκρασία.

Το τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά χαμηλώνουμε λίγο ακόμα θερμοκρασία και αφήνουμε για άλλα 10′ μέχρι να χυλώσει.

Συνοδεύεται υπέροχα με ελιές, ρέγγα ψητή, παστό ψαράκι, τουρσί και φρέσκο ψωμάκι!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit