Υλικά

  • 1 και 1/2 της κούπας ρύζι parboilled. (Προτιμώ το Bella της Agrino για εγγυημένο αποτέλεσμα)
  • 6 μεγάλα μανιτάρια Agaricus
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κάρυ
  • Φρέσκο θυμάρι και δυόσμο
  • 1/4  κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 σφηνοπότηρα κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό για το ρύζι να βράσει με αναλογία 1:2,5 (1 ρύζι, 2,5 νερό). Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε το ρύζι, τα περισσότερα parboiled θέλουν γύρω στα 10′ το Bella θέλει γύρω στα 20′. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και στο τέλος λίγο πριν ποιεί τα υγρά του ρίχνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και μια ιδέα κάρυ ίσα ίσα για το άρωμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Καθώς περιμένουμε να γίνει το ρύζι σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια καθαρή πετσέτα και τα κόβουμε σε φετούλες. Τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Τα μανιτάρια θα βγάλουν λίγο τα υγρά και μόλις τα δούμε να στεγνώνουν ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, τον πολτό σκόρδου και 1-2 κλωναράκια θυμάρι και δενδρολίβανο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί.
Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και ανακατεύουμε ελαφρά. Μπορούμε να το σερβίρουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
Έτοιμο και λαχταριστό, μπορείτε να να τα απολαύσετε σαν κύριως πιάτο ή σαν συνοδευτικό και ένα ποτήρι κρασί είναι ένας γευστικός συνδυασμός.
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit