pizza-2Bstigmis  

Υλικά

Για την βάση

  • 4 πίτες για σουβλάκι κατεψυγμένες
     

 

Για την γέμιση

  • 1 κούπα  Φρέσκια τριμμένη ντομάτα
  • 150 γρ. τριμμένο κασέρι της αρεσκείας σας
  • 4 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 2 μεσαίες ντομάτες
  • 3 μανιτάρια λευκά
  • 1 κ.σ.λάδι
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • αλάτι

Εκτέλεση

 

Για την βάση
Βρέχουμε ελαφρώς κάτω από την βρύση τις πίτες για σουβλάκι και τις τοποθετούμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί

 

Για την γέμιση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την τριμμένη ντομάτα με το λάδι, λίγο πιπέρι, λίγη ρίγανη, λίγο αλάτι και μια ιδέα ζάχαρη και το απλώνουμε με ένα κουτάλι ή πινέλο πάνω στην απλωμένη ζύμη μας.
Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Εγώ παίρνω διάφορα τυριά τριμμένα για είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη. Κόβουμε σε τρεις λωρίδες την κάθε φέτα χοιρινή ωμοπλάτη και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κασέρι. Ρίχνουμε από πάνω τα ψιλοκομένα μανιτάρια σε φετούλες και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και καλύπτουμε από πάνω με ροδέλες ντομάτας κυρίως πάνω από το αλλαντικό μας για να μην μας ξεραθεί στο ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. και ψήνουμε τις πίτσες μας για περίπου 10-12 λεπτά στους 180 °C.

 

Μόλις είναι έτοιμα τα πιτσάκια μας περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και τα κόβουμε στα τέσσερα. Έτοιμα σε πολύ λίγο χρόνο να τα απολαύσουμε!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit