Υλικά (για 8 burritos)

  • 8 τορτίγιες
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί gouda
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1  κόκκινη  πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ρίγανη
  • κύμινο
  • κουρκουμά
  • προαιρετικά λίγο τσίλι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Αφού γυαλίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και το αφαιρούμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το καρότο, στραγγίζουμε τις κονσέρβες και τα ρίχνουμε μέσα με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος ρίχνουμε την τριμμένη gouda και ανακατεύουμε ελαφρά.

Απλώνουμε στην άκρη της τορτίγιας το μείγμα μας, τυλίγουμε σφιχτά και τοποθετούμε το burrito σε ένα πυρέξ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον άερα στους 180 C για 5′.

Μπορούμε αν θέλουμε να το συνδυάσουμε με μια δροσερή σως γιαουρτιού.

Εύκολο και γρήγορο!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit