Υλικά

  • 750γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • τον χυμό ενός λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλo, το κόβουμε σε λωρίδες και το σκουπίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε τις λωρίδες κοτόπουλο με τα μείγμα μπαχαρικών και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για  να μαριναριστεί.

Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τις λωρίδες κοτόπουλου. Ψήνουμε τις λωρίδες σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.

Τόσο γρήγορο και νόστιμο κοτόπουλο δεν έχετε ξαναφάει.  Είναι τόσο γρήγορο που περίμενα το ρύζι να γίνει.

Για τις μέρες που θέλουμε να φάμε σπιτικό φαγητό και δεν έχουμε πολύ χρόνο!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit