Υλικά      Για 3 μερίδες

  • 2 /3  της κούπας τραχανάς ξινός
  • 4,5 κούπες νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και βράζουμε τον τραχανά για περίπου 20′. Ελέγχουμε τον τραχανά κατά διαστήματα ανακατεύοντας ελαφρά.

Ο τραχανάς επειδή μπορεί να μας φουσκώσει κατά το βράσιμο βάζουμε πάνω στην κατσαρόλα μια ξύλινη κουτάλα.

Αν προτιμάτε την σούπα τραχανά πιο πηχτή την αφήνετε λίγο παραπάνω να βράσει.

Υπέροχο χειμωνιάτικο, θρεπτικό και γρήγορο φαγητό.

Το συνοδεύουμε τέλεια με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα ή γιαούρτι!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit