Υλικά

  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μανιτάρια Shiitake
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 της κούπας λευκό κρασί
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει για τα μακαρόνια.

Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε τα μακαρόνια αλατίζουμε και προσθέτουμε και την μισή ποσότητα ελαιολάδου. Βράζουμε τα μακαρόνια στο χρόνο που λέει η συσκευασία. Μόλις είναι έτοιμα απλά τα σουρώνουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ίσα ίσα να ζεσταθεί και σοτάρουμε την σκελίδα του σκόρδου. Προσοχή δεν θέλουμε να καεί γιατί θα πικρίσει. Μόλις σοταριστεί το σκόρδο το αφαιρούμε. Κόβουμε σε κομματάκια τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι να σοταριστούν και τα αλατίζουμε ελαφρά για να βγάλουν τα υγρά τους.

Μόλις σοταριστούν αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και μια κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 3′ λεπτά περίπου για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε όλη την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Θα είναι έτοιμο όταν αρχίζει να γίνεται γκρι.

Στο τέλος ρίχνουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Γρήγορη μακαρονάδα και πάρα πολύ νόστιμη!

Η νοστιμιά κρύβετε στα απλά πράγματα!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit