Υλικά

  • 500γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
  • 500 γρ. γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • τον χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  •  1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 χούφτα σουσάμι
  • αλάτι
  • πιπέρι
 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλo, το κόβουμε σε λωρίδες και το σκουπίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά.

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα προσθέτουμε τις λωρίδες κοτόπουλου το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες το λιγότερο για να μαλακώσει. Βγάζουμε τις λωρίδες από το γάλα. και τις σκουπίζουμε ελαφρά

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο,  το θυμάρι, το το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε τις λωρίδες κοτόπουλο με τα μείγμα μπαχαρικών.

Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τις λωρίδες κοτόπουλου. Ψήνουμε τις λωρίδες σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού  και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.

Μόλις φύγουν τα υγρά του λεμονιού σβήνουμε τις λωρίδες κοτόπουλου με τις 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο. Στην συνέχεια περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μέλι  και το φέρνουμε λίγες γύρες στο τηγάνι.

Πασπαλίζουμε και με σουσάμι και είναι έτοιμο!

Συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι κρασί και πράσινη σαλάτα!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit