Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια 500γρ. Farfalle ή Penne rigate
  • Φρέσκια Mozzarella σε νερό 100γρ.
  • 20 φυλλαράκια φρέσκου δύοσμου ή βασιλικού
  • 3 ώριμες ντομάτες ή 20 ντοματίνια
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Την συγκεκριμένη συνταγή την έμαθα από δύο πολύ καλούς φίλους που έζησαν πολλά χρόνια στην Ιταλία. Σαν καλοφαγάδες που είμαστε οργανώσαμε μια βραδιά με γνήσιες ιταλικές μακαρονάδες στο σπίτι και ιδού η πεντανόστιμη και πολύ γρήγορη Ιταλική μακαρονάδα.

Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν στον χρόνο που λέει η συσκευασία τους. Ένα μυστικό που έχω για τις μακαρονάδες είναι ότι προσθέτω λίγο λάδι την ώρα που βράζουν, αυτό τα βοηθάει να μην λασπώσουν και να μην αφρίζει το νερό την ώρα που βράζουν.

Καθώς περιμένω τα μακαρόνια να βράσουν ετοιμάζω την κρύα σάλτσα. Κόβω τις ντομάτες σε καρέ ή τα ντοματίνια στα 2 και τα βάζω σε ένα μπολ. Στην συνέχεια προσθέτω στο μπολ και την mozzarella κομμένη σε κυβάκια. Κόβω με το χέρι τα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού και τα προσθέτω και αυτά στο μπολ. Ρίχνω λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να δέσει λίγο η κρύα σάλτσα. Ήδη από το ανακάτεμα θα αρχίσουνε να αναδύονται τα αρώματα.

Μόλις γίνουν τα μακαρόνια μας τα σουρώνουμε αφήνοντας λίγο νεράκι για να γλιστράνε πιο ωραία και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που τα βράζαμε, ρίχνουμε και την κρύα σάλτσα και ανακατεύουμε. Η mozzarella θα αρχίσει να λιώνει πάνω στα ζεστά μακαρόνια και είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.

Το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι η εποχή τους είναι μια πολύ νόστιμη και γρήγορη λύση.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit