Υλικά

  • 1 μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 αυγά
  • 1/2 λίτρο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Περίσσεψε μπαγιάτικο ψωμάκι και ευκαιρία να κάνουμε τις αγαπημένες μας αυγόφετες.

Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε απολαυστικές φέτες των 2 εκ περίπου.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα και σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά.

Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα στο μάτι να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Βουτάμε πρώτα  την φέτα του ψωμιού στο γάλα και από τις δύο πλευρές και έπειτα και από τις δυο πλευρές στα αυγά.

Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Βάζουμε τις αυγόφετες σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.

Μπορούμε να τις απολαύσουμε σκέτες ή με ότι συνδυασμό θέλουμε.

Γλυκές με μέλι ή πραλίνα ή και αλμυρές με φέτα, ντομάτα και ρίγανη.

Καλή μας όρεξη!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit