Υλικά

  • 350 γραμμάρια σκληρή φέτα
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κουτ. της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι
  • Λίγο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάίνουμε τον φούρνο στους 180C .

Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ψηθούν βάζουμε τις πιπεριές σε μια σακούλα την κλείνουμε καλά και τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.  Είναι ένα καλό κόλπο για ξεφλουδίζονται πιο εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια.

Βάζουμε τις καθαρισμένες πιπεριές σε ένα μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την φέτα με το γιαούρτι και συνεχίζω το χτύπημα στο μπλέντερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δεν την θέλουμε να γίνει τελείως αλοιφή. Προσθέτουμε και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Εύκολη και πάνω από όλα σπιτική!

1 Comment
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit