Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι μόνο τα κοτσανάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Εκτέλεση

Ως συνήθως όταν καθαρίζουμε το σπανάκι πετάμε τα κοτσάνια του.

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι γίνονται πολύ ωραία σαλάτα και υπέροχο μεζεδάκι.

Καθαρίζουμε λοιπόν το σπανάκι χωρίζουμε τα φύλλα και κρατάμε τα κοτσάνια έτσι όπως είναι με τις ρίζες τους.

Τα ξεπλένουμε πολύ καλά 2 και 3 φορές και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό αλάτι και ξύδι και τα αφήνουμε για κανένα 10′ περίπου.

Καλό είναι να τα αφήσουμε και δεύτερη φορά σε λεκάνη με νερό αλάτι και ξύδι. Όταν τα βγάλουμε από το νερό τα ξεπλένουμε πάλι πολύ καλά.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και μόλις βράσει ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι για 8′ λεπτά περίπου.

Καθώς βράζουν χτυπάμε στο μιξεράκι του καφέ 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές τις σούπας χυμό λεμόνι και 2 κουταλιές τις σούπας ξύδι έτσι ώστε να έχουμε μια ελαφριά βινεγκρέτ.

Σουρώνουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι τα βάζουμε σε μια πιατελίτσα και περιχύνουμε από πάνω την βινεγκρέτ.

Πολύ μερακλίδικη σαλάτα για αυτούς που τους αρέσει η υγιεινή διατροφή και πολύ εκλεκτός μεζές για το τσίπουρο!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit