Υλικά

  • 1 1/2 κούπα βρασμένα ρεβίθια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κοφτό κουτάλι της σούπας αλάτι
  • 1/3 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/3 κουταυταλάκι
  • 1/3 κουρκουμά
  • 1/3 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 λεμόνι
 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε από τα ρεβίθια σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για να φουσκώσουν.  Τα ρεβίθια θέλουν χρόνο για φουσκώσουν, αφήστε τα το λιγότερο 12 ώρες.

Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια μας και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για περίπου 15′. Κατά την διάρκεια τα ξαφρίζουμε  με τρυπητή κουτάλα.

Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο για άλλα 15′.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Μόλις μαλακώσουν τα σουρώνουμε πολύ καλά και τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πατώντας όσο μπορούμε τα ρεβίθια να σπάσουν και να ενωθούν τα υλικά μας.

Στρώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μας σε μπαλάκια. Τα στρώνουμε στην λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο από πάνω ώστε να ισιώσουν και να γίνουν λίγο πλακουτσωτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30′ περίπου.

Αν τους θέλουμε άλαδους μπορούμε απλά να παραλείψουμε το λάδι, θα είναι και πάλι υπέροχοι.

Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο λεμονάκι.

Για το πικ-νικ, για μπέργκερ, για την νηστεία ή και για το τσίπουρο! Όπως και να τους δοκιμάσεις θα τους λατρέψεις!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit