Υλικά

  • 1 κιλό Θράψαλα
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
  • 1/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 κούπα νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά
 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα Θράψαλα πολύ καλά και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος τους.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μαζί κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε και τα Θράψαλα και συνεχίζουμε μέχρι να σοταριστούν και αυτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε για 3′ περίπου μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο κουρκουμά, το φύλλο δάφνης και το νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με μισόκλειστο καπάκι.

Το ιδανικό είναι να το κάνετε με φρέσκο Θράψαλο. Αν πάλι το λαχταρίσατε πολύ μπορείτε να το κάνετε και με κατεψυγμένο Θράψαλο που θα το έχετε αποψύξει και θα το αφήσετε να στραγγίξει καλά και να μην έχει πολλά νερά.

Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη σαλάτα.

Καλή σας απόλαυση!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit