Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα εντόσθια και το κεφάλι από τον γαύρο, τον πλένουμε καλά καλά και τον βάζουμε σε ένα τάπερ με ξύδι για 3 με 5 ώρες αναλόγως το μέγεθος του.
Όταν δούμε ότι ξεκολλάει εύκολα το κόκκαλό του, πετάμε το ξύδι και φιλετάρουμε αφαιρώντας το κόκκαλο χωρίς να τον πλύνουμε,
Αρχίσουμε να βάζουμε στρώσεις γαύρου στο τάπερ και πάνω από κάθε στρώση βάζουμε αλάτι, ρίγανη, πιπεριά, φετούλες σκόρδου και μαϊντανό.
Για τελείωμα ρίχνουμε από πάνω εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο -ίσα ίσα να σκεπάσει το ψαράκι μας- και το βάζουμε στο ψυγείο.
Αν και είμαι πολύ λιχούδα περιμένω 1-2 ωρίτσες έτσι ώστε να δέσει λίγο και είναι έτοιμο.
Τέλειο μεζεδάκι για το τσίπουρο σας και πάνω από όλα σπιτική παραδοσιακή συνταγή από την Λέσβο που είναι γεμάτη νοστιμιές.