Υλικά

  • 600 γρ. γαλέο ολόκληρο ή φέτες
  • 5 πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 3 κούπες νερό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά
 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε μέτριους κύβους.

Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις τρεις κούπες νερό. Προσθέτουμε και το αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά στην μύτη και το θυμάρι και βράζουμε για 20′ λεπτά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την μουστάρδα και το ελαιόλαδο ανακατεύουμε ελαφρά να ίσα ίσα να διαλυθεί η μουστάρδα και έπειτα προσθέτουμε και τον γαλέο.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για άλλα 20′.

Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 5′ λεπτά.

Πολύ χορταστικό και ιδανικό για τσαλαβούτημα με ψωμάκι.

Τέλειο για κυρίως η μεζέ!

Καλή σας απόλαυση!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit