Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 1/2 κούπα κρασί
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα ντομάτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε όπως είναι στην χύτρα ταχύτητας μαζί με το μισό ποτήρι κρασί και το μισό ποτήρι νερό. Κλείνουμε την χύτρα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά από την στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα για 15′. Αν δεν έχετε χύτρα το βάζετε σε απλή κατσαρόλα να βράσει σε μέτρια φωτιά και 1 ώρα περίπου.

Μόλις είναι έτοιμο το χταπόδι μας το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Στο νερό που έβραζε προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μισό  λάδι, την ντομάτα, το δαφνόφυλλο και τα μπαχαρικά μας.

Πριν βάλουμε το αλάτι δοκιμάζουμε το φαγητό για το χταπόδι είναι πολλές φορές από μόνο του αλμυρό.  Στην συνέχεια ρίχνουμε και το χταποδάκι μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Παράλληλα ετοιμάζουμε και τα μακαρόνια μας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει για τα μακαρόνια.

Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε τα μακαρόνια αλατίζουμε και προσθέτουμε και την μισή ποσότητα ελαιολάδου. Βράζουμε τα μακαρόνια στο χρόνο που λέει η συσκευασία. Μόλις είναι έτοιμα απλά τα σουρώνουμε.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το χταποδάκι από πάνω. Αν το προτιμάτε μπορείτε να ρίξετε στα μακαρόνια το χταποδάκι με την σάλτσα του και να τα ανακατέψετε όλα μαζί.

Ένα τέλειο σαρακοστιανό πιάτο άλλα και τέλειο για να το συνοδεύσουμε με το τσίπουρο μας !

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit