Υλικά

  • 1 /2 κιλό μέτριες φακές
  • μισή κούπα τριμμένη ντομάτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τις φακές και τις βράζουμε για 5′.  Τις ξεπλένουμε πάλι με μπόλικο κρύο νερό και προσθέτουμε σε ένα λίτρο νερό της φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ντομάτα, το φύλλο δάφνης το πιπέρι, τον κουρκουμά και ολόκληρη την σκελίδα σκόρδου. Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30′ λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι και σιγοβράζουμε για άλλα 15′ λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες οι φακές μας προσθέτουμε και το ξύδι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Τέλεια και πανεύκολη συνταγή για τα αγαπημένα μας όσπρια.

Τις συνοδεύουμε υπέροχα με ζεστό ψωμάκι και ελιές!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit