Εκτέλεση
Καθαρίζουμε λοιπόν το σπανάκι χωρίζουμε τα φύλλα και κρατάμε τα κοτσάνια στην άκρη.
Τα ξεπλένουμε πολύ καλά 2 και 3 φορές και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό αλάτι και ξύδι και τα αφήνουμε για κανένα 10′ περίπου.
Καλό είναι να τα αφήσουμε και δεύτερη φορά σε λεκάνη με νερό αλάτι και ξύδι. Όταν τα βγάλουμε από το νερό τα ξεπλένουμε πάλι πολύ καλά.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκο κρεμμυδάκι
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε μετά το σπανάκι και το σοτάρουμε για περίπου 5′ μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι το πιπέρι και τον κουρκουμά και τα φέρνουμε 1-2 γύρες στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 κούπες νερό.
Σιγοβράζουμε και περίπου 30′ σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ελέγχουμε το φαγητό κατά διαστήματα και προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο άνηθο και σιγοβράζουμε για 5′ λεπτά περίπου.
Ιδανικά το συνοδεύουμε με ελιές για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.
Καθημερινό, υγιεινό και απολαυστικό φαγητό!