Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες κομένες σε ροδέλες 3 εκ.
  • 250 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 250 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. έμμενταλ τριμμένο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 7 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι (μαύρο και κόκκινο γλυκό)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε ροδέλες περίπου 3 εκατοστών. Τις απλώνουμε σε μια στρώση σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε στον φούρνο για 30’ στους 200C..

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Έπειτα λαδώνουμε ένα πυρέξ και ξεκινάμε βάζοντας μια στρώση πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω αλάτι μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι και απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα τυριών.

Από πάνω βάζουμε μια ακόμα στρώση με πατάτες, αλάτι, μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι και απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα τυριών.

Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει ελαφρά και αφού κάψει ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Μόλις  πάρει λίγο χρώμα το αλεύρι ρίχνουμε σίγα σιγά το γάλα για να μην σβολιάσει το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω στις στρώσεις της πατάτας με τα τυριά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο στου 180C  για 20′. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για άλλα 15′ στο φούρνο μέχρι να  ροδίσουν τα τυριά.

Λαχταριστό όσο δεν φαντάζεστε!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit