Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τις φρέσκιες σε περίπτωση όμως που δεν βρω ωραίες φρεσκότατες σουπιές χρησιμοποιώ και κατεψυγμένες.
Ψιλοκόβουμε το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι και ξεκινάμε σοτάροντας τα στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και λίγο νεράκι και αφήνουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα να μαγειρευτούν οι σουπιές για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε το σπανάκι ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε και το αλάτι, πιπέρι και λίγο κουρκουμά.
Λίγο πριν είναι έτοιμο το φαγητό μας ρίχνουμε και τον άνηθο, την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Λαχταριστό, χορταστικό και έτοιμοι για βουτιές τραγανό ψωμάκι.