Υλικά

  • 1 /2 ρεβίθια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κούπες νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • χυμό λεμονιού
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά

Εκτέλεση

Βάζουμε από τα ρεβίθια σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για να φουσκώσουν.  Τα ρεβίθια θέλουν χρόνο για φουσκώσουν, αφήστε τα το λιγότερο 12 ώρες.

Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια μας και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για περίπου 15′. Κατά την διάρκεια τα ξαφρίζουμε  με τρυπητή κουτάλα.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια μας και ρίχνουμε στην  κατσαρόλα  το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τα ρεβίθια μας μαζί με το καρότο και τα φέρνουμε μερικές γύρες την κατσαρόλα να λαδωθούν καλά. Βράζουμε για περίπου 1 με 1 1/12 ώρα σε μέτρια φωτιά μας ή εναλλακτικά στην χύτρα ταχύτητας από την στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα για 30′.

Συνεχίζουμε το βράσιμο και άλλα 15 λεπτά με ανοιχτή κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και λίγο κουρκουμά.

Για να χυλώσει η σούπα μας σπάμε με την κουτάλα μερικά ρεβίθια και ανακατεύουμε ή μπορούμε να τα λιώσουμε στο μούλτι και να τα προσθέσουμε στην σούπα μας.

Απολαυστική ρεβιθάδα για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit