Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
  • 3 μελιτζάνες
  • 1  μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης  ψητή
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα και 1/4 της κούπας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά
 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε από τα ρεβίθια σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για να φουσκώσουν.  Τα ρεβίθια θέλουν χρόνο για φουσκώσουν, αφήστε τα το λιγότερο 12 ώρες.

Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια μας και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για περίπου 45′. Κατά την διάρκεια τα ξαφρίζουμε  με τρυπητή κουτάλα.

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες μας και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30′ περίπου για να βγάλουν τα υγρά τους.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Σε μια κατσαρόλα ξεκινάμε την σάλτσα μας. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά μας μαζί με μια κούπα νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10′ περίπου.

Αλευρώνουμε τις μελιτζάνες μας και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε στην γάστρα τα ρεβίθια με την σάλτσα και την ψιλοκομμένη πιπεριά φλωρίνης και ανακατεύουμε. Πιπεριά φλωρίνης μπορείτε για ευκολία να χρησιμοποιήσετε έτοιμη στο βαζάκι.

Στην συνέχεια προσθέτουμε και τις μελιτζάνες  μαζί με 3 κούπες νερό και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην διαλυθούν οι μελιτζάνες.

Κλείνουμε την γάστρα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30′ λεπτά περίπου. Το τελευταίο τέταρτο ανοίγουμε την γάστρα για να ξεροψηθούν οι μελιτζάνες.

Αν και λίγο μπελαλίδικο θα σας αποζημιώσει η κάθε μπουκιά.

Του ταιριάζει τέλεια για παρέα το χωριάτικο λουκάνικο.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit