Υλικά

Για τα μακαρόνια

  • 1 & 1/2 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο No 2 Melissa
  • αλάτι
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο

Για τον κιμά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • κύμινο
  • γλυκιά πάπρικα
  • λίγο κουρκουμά

Για την μπεσαμέλ

  • 1 πλάκα Βιτάμ κλασσικό
  • 10 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 & 1/2 φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 50 γρ. kerrygold τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τον κιμά να σοταριστεί και αυτός για περίπου 10′ λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και την ντομάτα, ελάχιστο νεράκι και σιγοβράζουμε μέχρι ο κιμάς πιει τα υγρά του.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει για τα μακαρόνια. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια για παστίτσιο, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Σίγα σιγά με μια κουτάλα τα πιέζουμε ελαφρά για μπούνε όλα στο νερό. Μόλις μπούνε στο νερό τα βράζουμε τον μισό από τον μέγιστο που λέει η συσκευασία τους.

Παίρνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου και απλώνουμε μερικά κομματάκια Βιτάμ σε όλη την επιφάνεια. Μόλις τα μακαρόνια βράσουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μεγάλο ταψί και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C και συνεχίζουμε με την μπεσαμέλ μας μέχρι να γίνει ο κιμάς.

Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ το αφήνουμε λίγο να κάψει και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μόλις γίνει ένας πηχτός χυλός χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας σβολιάσει η μπεσαμέλ.

Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο το αυγό ίσα ίσα να αφρατέψει και μόλις αρχίζει να κοχλάζει η μπεσαμέλ το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τα τυριά μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ξεκινάμε να στήσουμε το παστίτσιο μας.

Ένα ωραίο κόλπο είναι να ρίξουμε 2-3 κουταλιές από την μπεσαμέλ στα μακαρόνια μας και να τα ανακατέψουμε ελαφρά. Έτσι θα αποκτήσουν μια ωραία υγρασία. Αφού έχουμε απλώσει τα μακαρόνια μας στο ταψί. Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τον κιμά και στην συνέχεια απλώνουμε και την μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40′ λεπτά περίπου στην μεσαία σχάρα ή μέχρι να κοκκινίσει από πάνω.

To βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε λίγο να κρυώσει για να το σερβίρουμε.

Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τόσο λαχταριστό κομμάτι παστίτσιο;

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit