Υλικά

  • 3 μελιτζάνες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 6 πατάτες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά
 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας.

Ξεκινάμε να κόψουμε τα λαχανικά μας, ένα μυστικό για σωστά μαγειρεμένα λαχανικά είναι να κόψουμε τα λαχανικά σε διαφορετικό μέγεθος. Κόβουμε μεγαλύτερα τα λαχανικά που μαγειρεύονται πιο γρήγορα και σε πιο μικρά κομμάτια αυτά που αργούν λίγο παραπάνω να μαγειρευτούν έτσι ώστε στο τέλος να ψηθούν όλα το ίδιο και να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε πιο μεγάλα κυβάκια και τις πατάτες σε πιο μικρά. Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε την σκελίδα του σκόρδου. Τα ρίχνουμε όλα μαζί στο ταψί και προσθέτουμε και την ντομάτα που την έχουμε κόψει σε κύβους. Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και κουρκουμά στην μύτη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Προσθέτουμε το λάδι και το ποτήρι με το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου. Δεν χρειάζεται να βάλουμε νερό θα βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους και μαζί με το κρασί θα κρατήσουν την σωστή υγρασία.

Ανά εικοσάλεπτο τσεκάρουμε το φαγητό μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Εύκολη, λαχταριστή παραδοσιακή συνταγή!

Ιδανικά το σερβίρουμε με φέτα και αγγουροντομάτα!

Ανοίγουμε και μια μπυρίτσα και καλή σας όρεξη!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit