Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 κούπα τριμμένη φέτα και κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 4 κούπες νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε το μοσχάρι μας το σκουπίζουμε καλά να φύγουν τα νερά.

Σοτάρουμε το κρέας μας σε μια βαθιά κατσαρόλα για να θωρακίσουμε το κρέας μας. Βγάζουμε το κρέας και το κρατάμε στην άκρη, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.

Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το κρέας το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε για 3 λεπτά για να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό. Αφήνουμε το κρέας να βράσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο λάδι το κριθαράκι μας ίσα ίσα να ζεσταθεί και το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ.

Προσθέτουμε το κρέας μας με την ντομάτα και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα και το κεφαλοτύρι.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο και 30′ περίπου κοιτώντας κατά διαστήματα αν χρειάζεται επιπλέον νερό.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.

Στο τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για άλλα 10′ λεπτά στον φούρνο.

Αν έχουμε πήλινα μπολάκια μπορούμε να ψήσουμε το γιουβέτσι σε αυτά.

Λαχταριστό και χορταστικό παραδοσιακό μοσχαράκι γιουβέτσι!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit