Υλικά

  • 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι)
  • 5 πατάτες
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 μέτρια καρότα
  • 15 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλι της σούπας αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μέτριες μπουκιές.

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε καρέ. Προσπαθούμε να τα κόβουμε όλα τα λαχανικά περίπου στο ίδιο μέγεθος.

Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το κρεμμύδι σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε για να μαριναριστούν, κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Στο ταψί του φούρνου τοποθετούμε  2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα σταυρωτά.

Στην μέση της λαδόκολλας ρίχνουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και κλείνουμε σε πουγκί. Μπορούμε να το κλείσουμε με σπάγκο΄ή  στερεώνοντας το με οδοντογλυφίδες.

Ψήνουμε για 45′ στους 180C.

Τόσο απλό μα τόσο νόστιμο και  υγιεινό  που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit