Υλικά

  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 παξιμάδια κριθαρένια ολικής άλεσης το μάννα Τσατσαρωνάκη
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκκομένο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml & 100ml ελαιόλαδο
 

 

Εκτέλεση

Πραγματικά είχα πάρα πολύ καιρό να κάνω τηγανητά κεφτεδάκια. Μαζί με την ιδέα μου ήρθε και μια μακρινή ανάμνηση με την μαμά μου καλοκαίρι να τηγανίζει λαχταριστά κεφτεδάκια και να μοσχομυρίζει σε όλη την γειτονιά.

Βάζουμε τα κριθαρένια παξιμαδάκια ολικής άλεσης το μάννα Τσατσαρωνάκη μέσα σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσουν. Μόλις μαλακώσουν τα στύβουμε και τα τρίβουμε με το χέρι.

Βάζουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον δυόσμο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αυγό, το τριμμένο παξιμάδι, το τριμμένο κρεμμύδι, σκόρδο, δύσοσμο, τα μπαχαρικά μας και 100ml ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε ελαφρά.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να σφίξει.

Μόλις σφίξει πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μικρά στρόγγυλα μπαλάκι και  ένα ένα τα αλευρώνουμε.

Βάζουμε ένα τηγανάκι στο μάτι για να κάψει λίγο και μόλις ζεσταθεί  ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε 2 λεπτά ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μας αφού τα έχουμε τινάξει πρώτα για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές για 5′-7′ περίπου.

Προσοχή μην τα φάτε όταν τηγανίζετε είναι τόσο λαχταριστά!

Ιδανικά τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες για να ολοκληρωθεί η νοστιμιά.

Αφιερωμένο σε μια πολύ αγαπημένη φίλη που λατρεύει τα κεφτεδάκια!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit