Υλικά

  • 10 πιπεριές για γεμιστά
  • 2 ντομάτες για γέμισμα
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 3/4 της κούπας τριμμένη ντομάτα
  • 1/2 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κουτάλι της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κουρκουμάς
   

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ντομάτες μας και τις κόβουμε από πάνω χωρίζοντας ουσιαστικά τα καπάκια τους. Προσεκτικά με ένα κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα από τις ντομάτες και την κρατάμε στην άκρη για να την χρησιμοποιήσουμε για την γέμιση.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, την τριμμένη ντομάτα, το μισό λάδι, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο κουρκουμά και την μια κούπα  νερό και τα ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, προσοχή δεν θέλουμε να τα παραγεμίσουμε και να ξεχειλίζει η γέμιση.

Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τις πιπεριές μας με τα καπάκια προς τα πάνω και απλώνουμε ανάμεσα στις πιπεριές και τις πατάτες μας. Αλατίζουμε ελαφρά από πάνω το φαγητό μας, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την μισή κούπα νερό και ψήνουμε στους 180C για 1 και 15′. Το πρώτο μισάωρο σκεπάζουμε τα γεμιστά με αλουμινόχαρτο και στην συνέχεια το αφαιρούμε.

Εννοείται πως τα γεμιστά πρέπει να τα φτιάξουμε με όρεξη και μεράκι και να τα απολαύσουμε με φέτα ή γιαούρτι!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit