Υλικά

  • 1 1/2 μοσχάρι με κόκκαλο (έγω χρησιμοποίησα ωμοπλάτη)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 5 πατάτες
  • μίση κούπα σέλινο (φύλλα και σελινόριζα
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κουρκουμά

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το μοσχάρι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να βράσει για περίπου 1 ώρα. Κατά διαστήματα το ξαφρίζουμε με μια κουτάλα.

Μέχρι να βράσει ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο, κόβουμε σε ροδέλες το καρότο και σε μέτριους κύβους τις πατάτες.

Μόλις βράσει σουρώνουμε το κρέας κρατώντας πάντα τον ζωμό και  ξαναβάζουμε τον ζωμό και το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα λαχανικά μας προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο κουρκουμά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30′ ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.

Ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit