Υλικά

  • 2 πακέτα πτί μπερ
  • 250 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 φυτική κρέμα γάλακτος 500ml
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 βάζο μαρμέλαδα φραούλα 350gr

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία  να ζεσταθεί  μέχρι να λιώσει.

Στην συνέχεια τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι 38 x 25εκ. ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι τα μπισκότα να τραβήξουν το βούτυρο για να γίνει μια μάζα. Με το χέρι μας πατάμε την ζύμη που δημιουργήθηκε μες το ταψάκι μέχρι να γίνει μια ωραία βάση για το cheesecake μας.

Έπειτα χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 5′ μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε και τα 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Ρίχνουμε πάνω από την βάση μας την κρέμα που έχουμε φτιάξει και με μια σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Αραιώνουμε λίγο την μαρμελάδα μας αν είναι πολύ σφιχτή και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα μας!

Έτοιμο! Τόσο απλά!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit