Υλικά

  • 3 ώριμες λιωμένες μπανάνες
  • 2 κούπες αλεύρι ολικής
  • 1 κούπα γάλα σόγιας ή αγελαδινό
  • 1/3 της κούπας ηλιέλαιο
  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  •  κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και σε ένα μπολ προσθέτουμε τις μπανάνες, το γάλα, το λάδι και το ξύδι.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40′.

Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο μπήξτε ένα μαχαιράκι προσεκτικά και αν βγει καθαρό το κέικ σας είναι έτοιμο να βγει από τον φούρνο.

Το πιο τέλειο και νόστιμο banana bread χωρίς αυγά!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit