Υλικά

Για τα τρουφάκια

  • 1 πακέτο πτι μπερ παπαδοπούλου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
  • 1 μισή κούπα τριμμένα καρύδια
  • λικέρ ή κονιάκ

Για την επικάλυψη

  • τρούφα
  • ινδοκάρυδο
  • σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με το χέρι μέχρι να θρυμματιστούνε άλλα να μείνουν και μερικά κομμάτια.

Προσθέτουμε το κακάο σκόνη και το καρύδι ανακατεύουμε ελαφρά,  ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το λικέρ ή κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στα συγκεκριμένα πρόσθεσα λικέρ ρόδι που ‘έφτιαξα με τα χεράκια μου.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη και να πλάσουμε πιο εύκολα τα τρουφάκια.

Πλάθουμε τα τρουφάκια σε στρόγγυλα μπαλάκια και τα ρίχνουμε σε όποια επικάλυψη προτιμάτε.

Τα τυλίγουμε σε θήκες από αλουμινόχαρτο και είναι έτοιμα να κεράσουμε του καλεσμένους μας!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit