Υλικά

Για την βάση

  • 1 1/2 κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 της κούπας άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

επικάλυψη

  • 400 γρ. φράουλες
  • 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
 

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη, τις βανίλιες  και το αλάτι και ανακατεύετε. Στην συνέχεια κόβετε σε κομματάκια το βούτυρο έτσι όπως είναι παγωμένο και αρχίστε να ζυμώνετε πιέζοντας  το βούτυρο να μαλακώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτετε και το αυγό με την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ωραία μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα. Κάνουμε μια ωραία μπαλίτσα με την ζύμη μας την αλευρώνουμε, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα για να ξεκουραστεί.

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό. Μόλις ζεσταθεί το γάλα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, ρίχνουμε τον χυλό σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας σβολιάσει και μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Μόλις δέσει την βγάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε πάνω την ζύμη μας. Την πιέζουμε λίγο με το χέρι να ανοίξει τοποθετούμε από πάνω μια ακόμα λαδόκολλα και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φύλο. Τοποθετούμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα 24εκ. και κάνουμε τρύπες στην βάση με ένα πιρούνι.  Πάνω από την ζύμη τοποθετούμε μια λαδόκολλα και από πάνω ρύζι για να μην μας φουσκώσει η τάρτα στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 25′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Κόβουμε τις φράουλες στην μέση τις βάζουμε σε ένα μπολ τις πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και τις ανακατεύουμε ελαφρά.

Μόλις κρυώσει η βάση της τάρτα και η κρέμα γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω τις φράουλες.

Αν δεν αντέχουμε μπορούμε να την απολαύσουμε έτσι βέβαια αν την βάλουμε στο ψυγείο για λίγο να κρυώσει θα είναι ακόμα πιο απολαυστική.

Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τα αλμυρά αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα στην τάρτα φράουλα.

Πραγματικά είναι κάποιος που μπορεί να αντισταθεί;

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit