Υλικά

  • 250γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C.

Χτυπάμε το βούτυρο στο φτερό του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ  προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος το αλάτι και την εσάνς βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.

Τυλίγετε με μεμβράνη το μπολ και αφήνετε την ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.

Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την απλώνεται και την ανοίγεται σε λαδόκολλα (βοηθάει πολύ) ή σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια έτσι ώστε να έχουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 5-6 χιλιοστά.

Κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί λαμαρίνα που έχουμε πρώτα τοποθετήσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 160C για 10-12 ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες από τα μπισκότα μας.

Η μυρωδία τους θα σας ξετρελάνει!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit