Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3/4 της κούπας σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 βανίλια
  • 1 ξυλαράκι κανέλα

Για το σιρόπι

  • 2 και 1/2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι μας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,  την ζάχαρη και την κανέλα μας. Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει αφήνουμε για 2′ λεπτά και το αποσύρουμε από την φωτιά για να κρυώσει.

Απλώνουμε σε ένα ταψί τα φύλλα κρούστας τσαλακωτά αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο σπορέλαιο.

Βάζουμε το ταψί με τα φύλλα στον φούρνο και ετοιμάζουμε την γέμιση.

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Διαλύουμε την μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκάλι και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και περιχύνουμε τα φύλλα με το μείγμα που μόλις φτιάξαμε. Τρυπάμε ελαφρά με το πιρούνι την πίτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 με 30′.

Μόλις βγει η πίτα μας από τον φούρνο την σιροπιάζουμε. Προσοχή η πίτα πρέπει να είναι ζεστή και το σιρόπι κρύο.

Υπέροχη γλυκιά πίτα με μπόλικη βιταμίνη C!

Καλή σας απόλαυση!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit