Υλικά

  • 150 γρ. βρώμη με κομματάκια σοκολάτας
  • 50 γρ. αλεύρι ολικής
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κουτ. του γλυκού κανέλα κευλάνης
  • 1 κουτ. του γλυκού νερό
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύδι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα.

Λιώνουμε με το πιρούνι καλά την μπανάνα.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την μπανάνα, την βρώμη, το αλεύρι, το ταχίνι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα Κευλάνης, το νερό και το ξύδι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Θα έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε σε μπαλάκια τα στρώνουμε αραιά σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και στο τέλος τα πατάμε λίγο από πάνω με το χέρι μας για να γίνουν πλακουτσωτά.

Ψήνουμε στους 180C για 15′ ίσα ίσα μέχρι να ροδίσουν.

Σημείωση: Το νερό, το ξύδι και το μπέικιν πάουντερ είναι τέλειος συνδυασμός για να αντικαταστήσουμε το αυγό.

Πολύ υγιεινά, νόστιμα και χωρίς καθόλου ζάχαρη.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit