Υλικά

Για την σαντιγί

  • 1 φυτική κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Για την μους σοκολάτας

  • 300 γρ. σαντιγί
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ πικραμύγδαλο
 

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την φυτική κρέμα  και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να  κάνει κορυφές.

Σε ένα δυνατό μίξερ θέλει περίπου 2-3′, στο μίξερ χειρός ο χρόνος μπορεί να φτάσει και τα 5′.

Προσοχή δεν χτυπάμε την σαντιγί παραπάνω γιατί θα κόψει. Ένα καλό κόλπο για καταλάβουμε ότι έχει γίνει είναι να γείρουμε ελαφρά τον κάδο του μίξερ, αν δούμε ότι η κρέμα μας δεν μετακινείται σημαίνει ότι είναι έτοιμη.

Για την μους σοκολάτας λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μας.

Χωρίζουμε 300 γρ. από σαντιγί μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά την λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Στο τέλος για έξτρα γεύση προσθέτουμε και το λικέρ μας και ανακατεύουμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά μας.

Την υπόλοιπη σαντιγί μπορούμε να την διατηρήσουμε στο ψυγείο για τον πρωινό ή τον καφέ μας!

Ένα γλυκό εξαιρετικά γρήγορο αλλά πολύ λαχταριστό! Ιδανικό και για την περίοδο της νηστείας!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit