Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα σόγιας ή αμυδγάλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιάς της σούπας μαργαρίνης
 

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε σε ένα ποτήρι γάλα το κορν φλάουρ.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σόγιας ή αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτουμε και την ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15′ λεπτά και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.

Χαμηλώνουμε λίγο ακόμα την θερμοκρασία και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 20′ περίπου.

Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε σε μπολάκια.

Η κρέμα μπορεί να σας φανεί αραιή αλλά μόλις κρυώσει θα πήξει.

Μπορούμε να την σερβίρουμε με φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου

Και πανεύκολη και νηστίσιμη και μυρωδάτη!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit