Υλικά

  • 1 ποτήρι σησαμέλαιο
  • 1 ποτήρι ρετσίνα
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι σουσάμι
 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη, το σησαμέλαιο, την μαργαρίνη και στο τέλος την ρετσίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά και προσθέτουμε και τα 3/4 από το σουσάμι.

Ζυμώνουμε ελαφρά και μόλις απορροφήσει το αλεύρι τα υγρά θα έχουμε μια μαλακιά ζύμη.

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 170C για 20-25″.

Ποιος είπε ότι την ρετσίνα μόνο την πίνουμε;

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit