Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/3 της κούπας ηλιέλαιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ.ι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. της σούπας λευκό ξύδι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C.

Κοσκινίζουμε το αλέυρι, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο μείγμα σε μια μακρόστενη φόρα για κέικ αν δεν έχετε αντικολητική φόρμα σιλικόνης βάζετε λαδόκολα.

Ψήνεται στην κάτω σχάρα στους 170C για 35-40′.

Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο μπήξτε ένα μαχαιράκι προσεκτικά και αν βγεί καθαρό το κέικ σας είναι έτοιμο να βγει από τον φούρνο.

Το αφήνεται να κρυώσει και πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχει πιο εύκολο, νόστιμο και οικονομικό κέικ.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit