Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 270 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 / 2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε  σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά  και τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν τα υλικά μας.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν ρίχνουμε και το βούτυρο με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά στο μείγμα με το στερεά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε και τα μήλα και θα έχουμε μια σφιχτή σχετικά μάζα .

Βάζουμε στο μείγμα μας σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ αν δεν έχετε αντικολητική φόρμα σιλικόνης βάζετε λαδόκολλα.

Ψήνεται στον φούρνο στους 170C για 45′.

Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο μπήξτε ένα μαχαιράκι προσεκτικά και αν βγει καθαρό το κέικ σας είναι έτοιμο να βγει από τον φούρνο.

Το αφήνεται να κρυώσει και πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη.

Νόστιμο, μυρωδάτο και πολύ λαχταριστό χειμωνιάτικο κέικ.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit