Υλικά

  • 1 κούπα τραχανά ξινό
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3 χούφτες σουσάμι
  • 3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τον τραχανά και το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο πηχτό χυλό.

Ρίχνουμε και την τριμμένη φέτα, τις 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι. Ρίχνουμε από πάνω τον χυλό και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45′

Μια υπέροχη πίτα χωρίς φύλλο ιδανική για ένα χορταστικό πρωινό!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit