Υλικά

  • 500 γρ. αλέυρι Ζέας
  • 260 γρ. χλιαρό νερό
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Στην συνέχεια κάνουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε την μαγιά, το μέλι και 100 γρ. χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε καλά το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 20′ σε ζεστό μέρος.

Στην συνέχεια προσθέτουμε στην ζύμη μας το αλάτι, την σόδα και το ξύδι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό.

Ζυμώνουμε το ψωμί μας για περίπου 3 λεπτά και έπειτα σκεπάζουμε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.

Μόλις δούμε ότι φούσκωσε το ψωμί μας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C και βάζουμε το ψωμί μας σε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα και το αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος μας.

Ψήνουμε στους 180C για 40-45.

Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και με λευκό ή ολικής αλεύρι ή να κάνουμε όποιο συνδυασμό επιθυμούμε.

Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να κάνεις φρέσκο σπιτικό ψωμάκι;

Το ψωμί το έφτιαξα με το δίκοκκο αλεύρι που προμηθεύτηκα από τον Συνεταιρισμό παραγωγών καταναλωτών το «Κουκούλι».

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit