Υλικά

  • 1 καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. τριμμένη γκούντα
  • 100 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. τριμμένο μανούρι
  • 50 γρ. τριμμένο kerrygold
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 φέτες mozzarella τριμμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • λίγο κουρκουμά
 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Κόβουμε το ψωμί σε μέτρια κυβάκια και βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.

Απλώνουμε στο πυρέξ ομοιόμορφα τους κύβους ψωμιού.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ίσα ίσα να αφρατέψουν και προσθέτουμε το μισό γάλα και τις κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στην συνέχεια όλα τα τυριά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και περιχύνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το ψωμί.

Χτυπάμε στο ίδιο μπολ το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το περιχύνουμε πάνω στο σουφλέ μας. Κουνάμε λίγο το πυρέξ για να πάνε παντού τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45′-50′ ανάλογα τον φούρνο.

Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να σερβίρουμε.

Πολύ ωραία ιδέα για το πως να μετατρέψεις το ψωμί που περίσσεψε σε κανονικό φαγητό.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit