Υλικά

  • 2 κιλά πατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. τριμμένο regato kerrygold
  • 100gr. τριμμένο emmental
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε ολόκληρες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.

Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 35′ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες προσθέτουμε πρώτα το βούτυρο λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και τις πατάμε με το χέρι με τον πολτοποιητή  πατάτας. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε να πατάμε τον πουρέ μας. Αν ο πουρές μας φαίνεται πολύ σφιχτός μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα ακόμα.

Βάζουμε τον πουρέ μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά μας.

Προτιμώ το regato kerrygold και το emmental γιατί έχουνε έντονη γεύση και εξισορροπούν την ουδέτερη γεύση του πουρέ.

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20′ ή μέχρι να ροδίσουν  τα τυριά μας.

Πολύ νόστιμο αλλά και καταπληκτική ιδέα για εντυπωσιακό συνοδευτικό σε ένα επίσημο τραπέζι!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit