Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1  κούπα γάλα
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 150 γρ. φέτα
  • 3 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή δίκοκκο
  • 1 τριμμένη ντομάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Τρίβουμε τα καλοκυθάκια μας, τα στύβουμε και τα αφήνουμε στο στραγγιστήρι και περίπου 5′ για να φύγουν τα υγρά τους

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τις 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, τα τριμμένα κολοκυθάκια, την τριμμένη ντομάτα, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, την ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε και την τριμμένη φέτα και ξανά ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα κεραμικό η αντικολλητικό στρόγγυλο ταψάκι  με διάμετρο 26εκ και στην συνέχεια το αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα της ομελέτας μας μέσα στο σκεύος  και ψήνουμε  για 40-45′ περίπου στους 180C.

Μόλις είναι έτοιμη η ομελέτα μας την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε προσεκτικά το γύρω γύρω από  το ταψάκι. Μετά παίρνουμε ένα πιάτο σκεπάζουμε την ομελέτα μας και την αναποδογυρίζουμε.

Μια πολύ ωραία ιδέα για ένα πολύ θρεπτικό και υγιεινό πρωινό ή κολατσιό.

Απλό, εύκολο, ελαφρύ  και πολύ νόστιμο!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit