Υλικά

  • 2 κούπες βρασμένες φακές
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 καρότο τριμμένο στο ψιλό
  • 4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 2 κουταλιές της σούπας αλέυρι ολικής
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
  • κουρκουμάς
  • γλυκιά πάπρικα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές για 15 λεπτά και τις σουρώνουμε.

Αλέθουμε τις μισές φακές στον πολυκόφτη και τις ρίχνουμε όλες μαζί σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα αλέθουμε, τα θέλουμε να είναι ψιλοκομμένα. Τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με την ντομάτα, το καρότο, την βρώμη, το αλεύρι ολικής, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.

Τα ζυμώνουμε ελαφρά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να φουσκώσει η βρώμη και να σφίξουν.

Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα πατάμε λίγο από πάνω για να απλωθούν λίγο τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40-45′ λεπτά.

Τα έκανα υπέροχα burger με κέτσαπ, μουστάρδα, ντομάτα,μαρούλι, πίκλες και νηστίσιμο κασέρι.

Και για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω και να το απογειώσουν το συνόδευσα με  Γιαουρτέζα την πρώτη mayo-sauce που βασίζεται στο φρέσκο Ελληνικό γιαούρτι!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit