Υλικά

  • 1 πακέτο φυλλά κρούστας με 10-12 φύλλα
  • 400 γρ. φέτα
  • 300 γρ  τριμμένο ρεγκάτο
  • 300 γρ. τριμμένο έμμενταλ
  • 2 κούπες αλέυρι
  • 2 κούπες νερό
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Ετοιμάζουμε την γέμιση της πίτας βάζουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ, ρίχουμε το πιπέρι και μια χούφτα ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στην πίτα αυτή θα χρησιμοποιήσουμε ένα πολύ ωραίο κόλπο της μαμάς μου, χυλό από αλέυρι. Θα ανακατέψουμε σε ένα μπολ 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 2 κούπες νερό και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.

Αφού έχουμε βάλει λίγη ώρα πριν τα φύλλα κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου ξεκινάμε να στήνουμε την πίτα μας. Λαδώνουμε τον πάτο από το μεγάλο ταψί του φούρνου και ξεκινάμε βάζοντας το πρώτο φύλλο ίσια απλωμένο. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας από τον χυλό που φτιάξαμε πριν προσέχοντας να πάει παντού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να στρώσουμε 6 φύλλα στο τελευταίο φύλλο δεν βάζουμε χυλό μόνο την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Στην συνέχεια συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία που κάναμε και πριν με τα φύλλα. Στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε από πάνω ότι έχει απομείνει από τον χυλό και κουνάμε ελαφρά το ταψί.

Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και ψήνουμε στον αέρα στους 180 C μέχρι να ροδίσει. Υπολογίστε 1 με 1 μίση ώρα ανάλογα με τον φούρνο.

Μια συνταγή με σίγουρη επιτυχιά!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit